,Ik huilde en schreeuwde van vreugde’

Olifantenfan Janny Huizinga na geboorte olifantje in Wildlands:,Ik huilde en schreeuwde van vreugde’

Het zal je gebeuren. Week in week uit zit je bijna elke dag in Wildlands met maar één doel: de geboorte van een olifantje zien. Maar op het moment van de waarheid ben je er niet bij.

Het overkwam Janny Huizinga. Maar de vreugde bij de 60-jarige Emmense is er niet minder om. ,,Superblij en supertrots ben ik.” Toen een vriendin uit Groningen haar opbelde met de boodschap dat Mingalar Oo het leven had geschonken aan een kalf, raakte ze compleet door het dolle heen. ,,Ik huilde en schreeuwde van vreugde.” Nog vol van emoties haastte Huizinga zich maandagochtend om de bus van Bargeres naar Wildlands te halen. ,,De buschauffeur zei: ,Nou, er is wel wat aan de hand, geloof ik.’ Mijn hoofd was vuurrood en de tranen stonden nog in mijn ogen.”

Raar eten

Wekenlang had ze in spanning geleefd, draaide haar hele leven om de drachtige olifant Mingalar Oo. ,,Mijn zoon Robin zei laatst: ,Als jij thuiskomt, praat je nergens anders over.’ En dat rare eten stond hem ook niks aan. Dan weer pannenkoeken, dan weer dat.”

De 100 kilo wegende Mauk zag rond 00.30 uur paasmaandag het levenslicht. Janny Huizinga lag op dat moment te woelen in bed. Ze kon de slaap niet vatten. ,,Ik had een voorgevoel dat het zou gebeuren en heb de hele nacht amper geslapen.”

Herkansing

 Olifantje geboren in Wildlands in Emmen. Foto: ANP

Tot sluitingstijd observeerde ze maandag de jonge dikhuid. ,,Wat was het warm in de kas. Ik zweet me kapot en mijn benen zijn op, maar het was het allemaal meer dan waard.”

Ach, en wat die gemiste geboorte betreft: Janny Huizinga hoeft niet te wanhopen. Ze krijgt nog een herkansing, want er is nog een drachtige olifant. Die is rond juni uitgeteld. ,,Maar het kan ook eerder gebeuren. Ik blijf kijken.”

Steek ons & anderen gerust aan met jouw enthousiasme en lucht je ♥

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.