15 reacties op ‘Nieuwe Pelsrobman

 1. Nieuwe dieren is altijd leuk en het is natuurlijk ook jammer dat er anderen weggaan, maar dat is nu eenmaal het leven van een dierentuindier.
  Bijzonderder vind ik dat het beleid dat de namen van de dieren niet bekend worden, nu wel finaal omgegooid wordt.

  Geliked door 3 people

    1. Ja dat is ook zo… er zijn (helaas) nog steeds heel veel mensen die alleen maar ‘vermaakt’ willen worden en hoe dat in zijn werk gaat is niet belangrijk noch interessant…
     Een dierentuin is GEEN pretpark en ook nooit als zodanig bedoeld geweest, het is DE plek om mensen iets te leren maar ja dan moet die mens daar wel voor open staan.

     Gelukkig stijgt het aantal mensen die er voor open staat, die hun kennis wil vergroten en die dus ook dan beseft hoe belangrijk educatie en voortbestaan van diersoorten zijn wel nog steeds en dat merken we ook steeds vaker, Dat vinden wij natuurlijk heel erg fijn !

     Geliked door 2 people

     1. Volledig met je eens. Gelukkig biedt het park nu ook de mogelijkheid om de bezoekers wat te leren. Al is de info op de borden wel wat summier.
      Mensen die alleen maar vermaakt willen worden, zou ik adviseren om naar een pretpark te gaan en niet naar een dierenpark.
      Mogen we Wildlands nu een dierentuin noemen, eigenlijk? 😉

      Geliked door 3 people

  1. Is een kwestie van beleving denk ik…. voor mij is het altijd een dierentuin geweest, ik heb het nooit anders gezien… behalve dan dat ik wel steevast zeg… een doe-& ontdek-park-dierentuin

   Like

   1. Eens. Je hoort mensen roepen dat het park zoveel attracties heeft en dat die het gevoel van een dierentuin verpesten. Die ene achtbaan (had van mij niet gehoeven), maakt het voor mij geen attractiepark. In Beekse Bergen rijden ook bussen en auto’s tussen de dieren door. Wat is het verschil? En die film Gewoon leuk toch?
    Het bootje en de truck voegen voor mij wat toe aan onze beleving van de dieren, maar daar denken veel mensen anders over (..)
    En dan te bedenken dat er steeds meer parken doe dingen tussen de dieren door maken/ hebben.
    maar we dwalen een tikkie af 😉

    Geliked door 1 persoon

    1. Ik denk dat elk park zijn charme heeft… en door iets te hebben dat anderen niet hebben kun je je onderscheiden en die unieke charme vergroten…
     Op zich ben ik heel kritisch maar anderzijds ook heel open en probeer ik altijd te kijken met de ogen van een kind dat nog alles moet leren en ontdekken

     Wat ik dan wel weet… zo oud ben ik dan weer wel, dat we het nooit iedereen naar de zin kunnen maken. Moeten we ook niet willen want daarmee verspillen we onnodig tijd en energie die veel zinvoller en leuker te besteden is…. azijnpissers heb je immers altijd overal.

     Like

     1. Haha ik ben iets jonger dan jij, maar ik weet ook dat er altijd wel iemand is die het niet mooi of goed genoeg vindt en dat mag.

      Ik kom al jaren met heel veel plezier in Dierenpark Amersfoort. Totaal anders dan Wildlands en hier en daar zet ik wel mijn vraagtekens bij de dierenverblijven, maar het park vernieuwt zich telkens weer en de liefde voor de dieren van de verzorgers (en vrijwilligers) is er gewoon voelbaar.
      Ook daar kijk ik met de ogen van een kind, maar ik geniet ook van alle kids die daar rondlopen en veelal genieten van de dieren en alle klim en speelmogelijkheden.

      Like

Steek ons & anderen gerust aan met jouw enthousiasme en lucht je ♥

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.