Nieuwsbrief 17 april 2020

BESTE ABONNEMENTHOUDER,

Hierbij de nieuwsbrief van week 16 met het laatste nieuws uit WILDLANDS. In een nieuw jasje, passend bij de nieuwe huisstijl van het park.
Veel leesplezier en een fijn weekend gewenst.

UITGESTELDE VERHUIZING 

Vanuit het EEP (European Endangered Species Programme – fokprogramma’s voor bedreigde diersoorten) is besloten dat olifantenstier Mekong volgende week zou verhuizen naar een dierenpark in Rapperswil in Zwitserland. Maar deze megaverhuizing is vanwege het coronavirus tot nader order uitgesteld.

Mekong, die in 2016 in WILDLANDS arriveerde, had het jongste vrouwtje in de kudde moeten dekken. Maar de bul heeft in al die jaren geen enkele interesse in haar getoond. Wel zorgde hij voor nageslacht bij twee andere olifantendames. Het fokprogramma is de reden dat Mekong gaat verhuizen en een andere bul uit een ander park neemt zijn plek in WILDLANDS in.

Wanneer de geplande verhuizing wel plaats vindt, is nu niet te zeggen.

 

LEES MEER

STEL JE VRAAG

We zijn nog steeds op zoek naar leuke vragen voor het WILDLANDS Backstage Journaal. Heb jij altijd al een vraag willen stellen aan één van onze dierverzorgers? Mail dan naar communicatie@wildlands.nl en misschien beantwoorden we jouw vraag binnenkort!

EEN HART ONDER DE RIEM

Apetrots zijn wij op ons personeel dat in deze moeilijke tijd keihard doorwerkt op het park. Ben jij ook zo trots? Stuur dan een leuk kaartje naar: 

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen
Postbus 1010
7801 BA Emmen

MAAK EEN TEKENING VAN SERENGA

  • Ben jij tussen de 7 en 15 jaar? 
  • Vind je het leuk om te tekenen? 
  • En wil je een stagiaire van WILDLANDS helpen?

Maak dan een mooie tekening van Serenga! Laat in deze tekening zien wat voor jou herkenbaar is in de wereld van de hete droogte.

Stuur de tekening inclusief een korte uitleg waarom jouw tekening een perfecte weergave is van Serenga op naar sharon_oosterik@live.nl  

STRALEND WEER MAAR DE BEZOEKERS ONTBREKEN

Waar het paasweekend normaal gesproken een drukke tijd is voor ons is, blijven bleven de deuren nu op slot. Een dubbel gevoel.

Dagblad van het Noorden heeft een uitgebreid artikel gepubliceerd over deze bijzondere tijd in het park.

LEES HET HELE ARTIKEL

VERDRIETIG NIEUWS

De enige struisvogelvrouw is helaas overleden. Zij had hoogstwaarschijnlijk door een trap van de haan een gebroken poot en de dierenarts heeft haar moeten laten inslapen.

KLEIN GELUK

Het eerste pinguïnkuiken van dit seizoen is uit het ei gekropen. Het kuiken piept al hard en kan het kopje goed optillen dus dat ziet er goed uit. In totaal werden er 31 eieren geteld tijdens nestcontroles, dus grote kans dat er snel meer kuikens gespot worden door de dierverzorgers.

Een reactie op “Nieuwsbrief 17 april 2020

Steek ons & anderen gerust aan met jouw enthousiasme en lucht je ♥

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.