Ook verhuisd

Eén van de vier groene zeeschildpadden uit het grote zeeaquarium in Animazia is verhuisd naar een dierenpark in Oostenrijk. Het vrouwelijke dier zal daar voorlopig nog alleen in een aquarium met legstrand gaan leven.

De verhuizing verliep zeer vlot. Met vier duikers werd ‘Hapje’, herkenbaar aan een inkeping aan de zijkant van haar rugschild, op het strand van het bassin getrokken. Na een korte controle door de dierenarts, werd de bijna 140 kg wegende dame daarna met transportkist en al door het dak van Animazia gehesen. Ook dat ging zonder problemen, waarna de reis naar Oostenrijk kon beginnen.

De vier schildpadden, één man en drie vrouwtjes, leefden al 43 jaar bij elkaar in Emmen. Inmiddels is het viertal een stuk groter dan toen ze arriveerden en flink gegroeid. Toen de vraag van het aquarium in Oostenrijk kwam, was de beslissing voor het transport van deze dame snel genomen. Zo gaat niet alleen het verhuisde vrouwtje er op vooruit, maar krijgen ook de drie zeeschildpadden in Emmen meer ruimte. Met deze diersoort wordt niet gefokt in gevangenschap. Opvangcentra wereldwijd zitten al overvol met zeeschildpadden die niet meer uitgezet kunnen worden in het wild.

2 gedachtes over “Ook verhuisd

Steek ons & anderen gerust aan met jouw enthousiasme en lucht je ♥

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.