Directeur

BRON: RTV Drenthe

Van Engelen blijft ook in 2021 directeur van Wildlands
Interim-directeur Erik van Engelen blijft nog zeker nog een jaar langer aan als algemeen directeur van dierentuin Wildlands, dat hebben de gemeente Emmen, de raad van commissarissen en Van Engelen besloten. Ook blijft hij actief als directeur van het ATLAS Theater in Emmen. De drie partijen zijn blij met de huidige samenwerking in deze coronatijd, die onzekerheid met zich meebrengt. Daarom is besloten de samenwerking in 2021 ook voort te zetten.
In 2018 volgde Van Engelen Frankwin van Beers op bij het noodlijdende Wildlands. Hij zette een andere lijn in met meer dieren en verbond de verschillende werelden in het park beter met elkaar. Daarnaast sneed hij in de kosten en nam Wildlands afscheid van 35 personeelsleden. Verschillende keren is zijn aanstelling al verlengd.

Wildlands kijkt terug op een goede zomer.
Ondanks de beperkende maatregelen, zoals het toelaten van maximaal 5.000 bezoekers per dag, is de dierentuin tevreden. “We waren iets meer dan vier weken lang nagenoeg elke dag uitverkocht. Ten opzichte van vorig jaar hadden we deze zomer iets minder bezoekers, maar ongeveer dezelfde omzet”, laat woordvoerder Hanneke Wijshake weten, dat betekent dat Wildlands het beter doet dan in eerste instantie ingeschat. Wel kampt het dierenpark nog altijd met een miljoenenverlies door de periode waarin de ‘intelligente lockdown’ van kracht was; toen mochten er geen bezoekers in het park komen. Hoe de nabije toekomst van het park eruit ziet is moeilijk in te schatten. De nieuwe landelijke maatregelen hebben ook impact op de horecagelegenheden van de dierentuin. “Bovendien weten we niet of de aanhoudende coronabesmettingen mensen afschrikt om erop uit te trekken”, voegt Wijshake toe.

Noodfonds
Om dierentuinen zoals Wildlands tegemoet te komen, wordt er 39 miljoen aan steun uitgetrokken door het kabinet. Het park verwacht dat zij een eerlijk deel krijgt van het pakket. “Het helpt voor een deel om het verlies als gevolg van het coronavirus te compenseren, maar het is niet meer dan dat”, aldus het dierenpark.

6 reacties op ‘Directeur

  1. Ik heb er niets op tegen… en al zou dat wel zo zijn …. mijn mening weegt niet mee in die beslissing, dat laat ik mooi over aan hen die er verstand van hebben.
   Ik vind dit een aardige man en volgens mij doet hij fantastisch werk maar ja dat vind ik ook van zijn voorganger.

   Geliked door 1 persoon

  1. Dat weet ik niet Susan…. onze wereld is er deels eentje van een constante geruchtenstroom en dat komt op elk gebied voor.

   Voor zover ik iets weet als het gaat om functies op hoog niveau zoals deze, is het een gegeven dat het ieder jaar opnieuw geëvalueerd wordt en dan besloten of iemand blijft of vertrekt. (Denk maar aan bijv. voetbal, een trainer vertrekt daar ook als de club niet levert wat men wil) Daar kun je het wel mee vergelijken.

   Persoonlijk vind ik dat hij het fantastisch doet maar dat zegt niets want ik sta aan de zijlijn en heb niet genoeg verstand van zaken om een objectief en degelijk oordeel te vellen.

   Mocht men besluiten de samenwerking te beeïndigen dan zal daar een goede reden voor zijn en dan komt er een ander die dan de klus moet zien te klaren.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik sta ook maar aan de zijlijn en ik vind het fantastisch om de bevlogenheid en passie van Dhr Van Engelen te zien en te voelen.
    Aan geruchtenstroom en, doe ik niet mee. Voor mij hoort Erik van Engelen bij Wildlands, maar ik weet ook dat er iemand anders aan het roer kan komen te staan.

    Geliked door 1 persoon

    1. Daar zeg je precies waar het om draait…. althans in jouw beleving en in de mijne… passie!

     En ja die passie is bij Erik duidelijk aanwezig… en dat was bij Frankwin óók en ik vertrouw erop dat mocht onverhoopt Erik tzt vervangen worden, zijn opvolger ook die passie zal tonen.. .

     Geliked door 1 persoon

Steek ons & anderen gerust aan met jouw enthousiasme en lucht je ♥

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.